רבים מהנהגים נעצרים בצד הדרך בשל עבירת תנועה שביצעו ובוחרים לשלם את הדו"ח גם אם הם סבורים שהדוח אינו מוצדק, זאת לאור חוסר זמן או אנרגיה להתעסק בביטול הדו"ח.
אולם חשוב שתדעו כי חלק מעבירות התנועה עשוית להיות בעלות השלכות ארוכות טווח ועונשים כבדים. לכן, חשוב לדעת מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין שעשוי לסייע לכם בביטול הדו"ח או בהפחתת העונש.
המאמר שלפניכם מציג את עבירות התנועה הנפוצות בישראל, ויסייע לכם להבין מתי כדאי לפנות לעורך דין. המאמר באדיבות פורטל עורכי הדין המומלצים בישראל.
מהן 5 עבירות התנועה הנפוצות ביותר בישראל?
ישנן 5 עבירות תנועה עיקריות שנפוצות מאוד בישראל, וכל 5 העבירות הן עבירות תעבורה בדרגת חומרה גבוהה:
- נסיעה במהירות מופרזת – אחת העבירות הנפוצות ביותר בישראל היא נסיעה במהירות מופרזת. חוסר הסבלנות של נהגים בכביש מוביל לנסיעה במהירות גבוהה בהרבה מעל המותר, ואילו הגברת האכיפה בשנים האחרונות בנושא מובילה למספר גבוה של דוחות בגין עבירה זו.
- נהיגה בשכרות – עבירה נפוצה נוספת היא עבירת הנהיגה בשכרות. ישראלים רבים שעולים לנהוג לאחר ששתו אלכוהול, בטוחים שהם כשירים לנהיגה, אך העניין הוא שהחוק מגדיר נהג שיכור כמי שבגופו נמצא ריכוז מסוים של אלכוהול וללא קשר ליכולת התפקוד שלו. לכן, נהגים רבים נתפסים בנהיגה בשכרות.
- שימוש בנייד בזמן נהיגה – משטרת ישראל דואגת לבצע אכיפה רחבה של עבירה זו במסגרת הניסיון למגר את התופעה. באופן טבעי, הגברת האכיפה מובילה לכך שנהגים רבים נתפסים על שימוש בנייד בזמן נהיגה ונרשמים מספר גדול יותר של דוחות בכל שנה בהשוואה לשנה שעברה.
- נהיגה ללא רישיון/בפסילה – נהגים רבים נתפסים כאשר הם נוהגים לאחר שפג תוקף הרישיון או שהם בתקופת פסילת רישיון שהוטלה עליהם בעקבות עבירת תעבורה שביצעו.
- אי מתן זכות קדימה להולכי רגל – גם בעבירה זו משטרת ישראל הגבירה את האכיפה. לכן, נתפסים יותר נהגים שאינם נותנים זכות קדימה להולכי רגל.
בנוסף, חובת מתן זכות קדימה להולכי רגל כוללת גם את החובה להמתין עד שהולך הרגל יסיים לחצות את הכביש בבטחה. רבים מהנהגים ממשיכים בנסיעתם לאחר שהולך הרגל עבר את רכבם, כך שהם ממשיכים לנסוע על אף שהולך הרגל עדיין נמצא על הכביש.
מהו העונש בגין עבירות אלו?
העונש בגין כל אחת מעבירות אלו משתנה בהתאם לעבירה ובהתאם לחומרתה.
העונש על נסיעה במהירות מופרזת תלוי במהירות הנסיעה. הסנקציות עשויות להגיע עד קנס של 1500 ש״ח ורישום של 10 נקודות תעבורה.
כאשר מדברים על שימוש בנייד בזמן נהיגה, העונש שמוטל על הנהג בדרך כלל הוא קנס של 1,000 ש״ח ורישום של 8 נקודות תעבורה לחובתו של הנהג.
במקרים בהם פקע רישיון הנהיגה, העבירה עלולה לגרור רישום של 10 נקודות תעבורה. כאשר מדברים על נהיגה בזמן פסילה, העונש עלול להיות חמור יותר ולכלול הארכה של תקופת הפסילה.
בגין עבירת הנהיגה בשכרות, העונשים עשויים להיות חמורים במיוחד ולכלול פסילת רישיון נהיגה לשנתיים, רישום נקודות תעבורה, הטלת קנסות גבוהים וצורך לבצע בדיקות רפואיות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
במקרה של אי מתן זכות קדימה להולך רגל, העונש עשוי להגיע לרישום של 10 נקודות תעבורה והזמנה למשפט.
באילו סוגי עבירות חשוב לפנות לעורך דין?
חשוב לפנות לעורך דין הן כאשר מדובר בעבירות קלות הגוררות דו"ח מסוג ברירת משפט, והן כאשר מדובר בעבירות חמורות הגוררות רישום של דו"ח מסוג הזמנה לדין.
העבירות הנפוצות בישראל שצוינו לעיל, למעט עבירת שימוש בנייד בזמן נהיגה ועבירות נהיגה במהירות מופרזת (שנחשבות בדרגת חומרה קלה), הן עבירות תעבורה חמורות שעשויות לגרור עימן עונשים חמורים.
לכן במידה שנתפסתם בגין אחת מעבירות אלו חשוב להיוועץ בעורך דין על מנת שיסייע לכם להפחית את חומרת העבירה במידת האפשר ויסייע לכם להפחית את חומרת העונש.
כיצד עורך דין לענייני תעבורה יכול לסייע לכם?
עורך דין לענייני תעבורה יכול לסייע לכם במספר דרכים וזאת בהתאם לכל מקרה ולנסיבותיו.
לדוגמא, במקרה שקיבלתם דו"ח ואתם מעוניינים לבטל אותו מאחר ואתם סבורים כי הדו"ח אינו מוצדק, עורך דין מקצועי ומנוסה לענייני תעבורה יודע לבדוק האם הדו"ח מכיל פגמים והאם ניתן להגיש בקשה לביטול.
חשוב עוד יותר להתייעץ עם עורך דין במקרה שמדובר בעבירה שגררה הזמנה לדין, שכן בחלק מהעבירות ישנה אפשרות להמיר את העבירה לעבירה קלה יותר וכך גם להפחית בחומרת העונש. דוגמא למקרה כזה היא המרת עבירה של נהיגה בשכרות לעבירה של נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול.
לסיכום, גם בעבירות תנועה קלות וקל וחומר בעבירות תנועה חמורות, חשוב מאוד לפנות לעורך דין מקצועי על מנת להבין מהן האפשרויות שעומדות לפניכם.
עורך דין מקצועי בקיא בפסיקה ובחקיקה, ויודע לחפש באופן המדויק ביותר פגמים במתן דוחות ולהוביל בחל מהמקרים לזיכוי מהעבירה.