נהיגה בשכרות
נהיגה בשכרות
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת”א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-8041969

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    אלכוהול ונוער

    בני נוער רבים נוהגים תחת השפעת אלכוהול ולכן מסכנים את עצמם, את החברים ואת הסביבה. במאמר הבא נסביר כיצד מתמודדים המדינה ורשויות המשפט עם התופעה.

     

    אלכוהול ונוער

    התופעה של בני נוער הנמצאים אשמים בעבירות של נהיגה בשכרות גדולה יותר מכפי שנהוג לחשוב.

    תוכן עניינים

    חצי מהנהגים המעורבים בתאונות דרכים אשר התבצעו תחת השפעת אלכוהול הם מתחת לגיל 24. לצד ההבחנה הברורה בין נהג חדש לנהג צעיר, יש לשים את הדגש על אכיפה נכונה של נהיגה בקרב בני נוער. נהג צעיר הוא כל נהג מתחת לגיל 21. לעומת זאת, נהג חדש הוא נהג אשר קיבל את הרישיון שלו לפני פחות משנתיים.

    בני הנוער צריכים להבין כבר בגיל מוקדם שאסור לערבב בין אלכוהול לנהיגה, על אחת כמה וכמה כאשר הם עדיין לא הגיעו לגיל החוקי. נושא זה עולה לדיון לעיתים קרובות בבתי המשפט, משום שלמעשה בני הנוער נאשמים בשני סעיפים שונים: צריכת אלכוהול מתחת לגיל 18 ונהיגה בשכרות.

    כיצד משפיע האלכוהול על בני נוער?

    המשמעות של נהיגה בשכרות בקרב בני נוער קשורה למבנה הפיזי והביולוגי שלהם. מחקרים מראים כי עד גיל 18 הגוף לא מסיים את ההתפתחות שלו. במילים אחרות, האלכוהול משפיע על בני הנוער בצורה ישירה וגם כמות קטנה של אלכוהול בדם עשויה להביא לתוצאות הרות אסון. מעבר לכך, ישנן שתי סיבות נוספות המעלות את רמת הסיכון בקרב נהגים צעירים ושתויים:

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      1. חוסר ניסיון בשתייה – בני נוער אינם מכירים את הקיבולת העצמית שלהם בכל הנוגע לצריכת אלכוהול. רבים מבני הנוער שותים אלכוהול מתוך נסיבות חברתיות וסביבתיות, ומוצאים עצמם מתמודדים עם מצבי חוסר הכרה ובהירות. מבוגרים אשר צורכים אלכוהול מסוכנים מאוד כאשר הם נוהגים, אך הסכנה הטמונה לבני הנוער השתויים קיימת ללא קשר לנהיגה.

      2. חוסר ניסיון בנהיגה – נהיגה נכונה דורשת ניסיון וותק על הכביש. בני נוער אשר קיבלו את הרישיון שלהם לפני תקופה קצרה ואינם מנוסים בבלימות פתע, התמודדות עם הפתעות על הכביש או תקלות טכניות ברכב לא מסוגלים להגיב בצורה הנכונה. כאשר זמן התגובה מתארך עקב השפעת האלכוהול הסכנה לתאונה עולה במאות אחוזים.

      מבוגרים אשר צורכים אלכוהול מסוכנים מאוד כאשר הם נוהגים, אך הסכנה לבני הנוער השתויים קיימת ללא קשר לנהיגהתהליכים למלחמה בתופעה

      על מנת למנוע את הנהיגה בשכרות בקרב בני נוער מתבצעים מספר תהליכים בו זמנית. התהליך הראשון הוא חינוך: החל מכיתה י"א החלו בשנים האחרונות בתי ספר רבים להעביר הדרכה בנושא הנהיגה בשכרות. המטרה היא להדגיש את החינוך התעבורתי ולהציג את השפעת האלכוהול והסמים על הנהיגה.

      תהליך נוסף מתקיים ברמת ההסברה, ובא לידי ביטוי בקמפיינים באינטרנט ובטלוויזיה. תהליך אחר הוא האכיפה המשטרתית.

      כיום מבצעת המשטרה בדיקות פתע עבור נהגים בכל הגילאים. במידה ונמצא ריכוז של מעל 0.05% אלכוהול בדם, שהוא למעשה 50 מ"ג בבדיקת דם, או מעל 240 מיקרוגרם בבדיקת נשיפה עומד הנהג לדין ורישיונו נשלל באופן מנהלי ומיידי לתקופה של 30 ימים.

      דברים שכדאי לדעת על אלכוהול

      בני נוער אינם מודעים לעובדה שהאלכוהול מגיע אל מחזור הדם שלהם באופן ישיר. בניגוד לחומרים אחרים, האלכוהול אינו עובר אף תהליך של עיכול ולכן משפיע על הלב, הריאות, הכבד והמוח. מבחינה נפשית, האלכוהול משחרר לחצים ועכבות ואף גורם לערפול חושים.

      כאשר מתרגמים את התכונות הללו לנהיגה ברכב מתקבל מתכון מאוד מסוכן.

      בני נוער אשר נוהגים תחת השפעת אלכוהול או סמים מסכנים לא רק את עצמם אלא גם את הנהגים האחרים, את החברים שאיתם ברכב ואת הסביבה. זו הסיבה שכדאי לעודד בני נוער להשתמש בתחבורה ציבורית או להחליט על נהג תורן. בעוד בקרב מבוגרים קשה להטמיע דרכי פעולה חדשות, חינוך נכון של בני הנוער עשוי לעזור למלחמה בתאונות הדרכים.

      *אין בתוכן של פורטל נהיגה בשכרות LFMS משום חוות דעת משפטית או תחליף לייעוץ משפטי; המסתמך על התוכן עושה זאת באחריותו האישית.

      לייעוץ והכוונה חייג: 077-8041969
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף